SeneCura SeniorCentrum Kolín

Pečujete doma o seniora? Pak si určitě potřebujete odpočinout a odjet třeba na dovolenou.

Rádi byste si odpočinuli, ale nemůžete nechat doma bez každodenní péče svého blízkého.  Řešením může být tzv. odlehčovací služba, tedy krátkodobý pobyt v domově pro seniory. Kvalitní péči 24 hodin denně 7 dní v týdnu pro lidi s Alzheimerovou chorobou, demencí nebo osoby se sníženou soběstačností najdete například v SeneCura SeniorCentru Kolín. Na dovolenou tak můžete odjet s klidným svědomím.

„Trvalá péče o člena rodiny v domácím prostředí je vysoce náročná fyzicky i psychicky, proto je o odlehčovací službu velký zájem. Samozřejmě především v období letních měsíců. Rodiny si mohou odpočinout, načerpat síly a vyřešit osobní záležitosti s vědomím, že je o jejich rodinného příslušníka postaráno na profesionální úrovni. K dispozici máme ještě několik volných lůžek, zájemci se mohou obracet na naši sociální pracovnici,“ vysvětluje Marta Menšíková, ředitelka kolínského SeniorCentra SeneCura.

Pobytová odlehčovací služba je určená pro krátkodobý pobyt osoby závislé na cizí pomoci až na tři měsíce, ale třeba i na 14 dní. V SeniorCentru je pro klienty zajištěna non stop zdravotní a ošetřovatelská péče, a to i pro seniory s Alzheimerem či jiným typem demence. Samozřejmostí jsou prostorné pokoje s vlastním sociálním zařízením, ale i bohatá a kvalitní strava, obědy s výběrem ze dvou jídel nebo speciálních diet.

Klienti mají k dispozici i Memory garden, terapeuticko-meditační zahradu s vodním prvkem a nekonečnými chodníky ve tvaru osmičky pro snadnou orientaci klientů s demencí. Zájemci mohou využívat fitness centrum a řadu kreativních, společenských i pohybových aktivit, služby kadeřníka či pedikúru. Mohou zde najít i nové přátele a navázat sociální kontakty, které v domácím prostředí nemají.

Kolínské SeniorCentrum nabízí také volná místa pro zájemce o dlouhodobý pobyt v domově pro seniory nebo v domově se zvláštním režimem pro lidi s Alzheimerem či jiným typem demence. Pro všechny je důležitý i fakt, že největší nestátní provozovatel pobytových sociálních služeb u nás, společnost SeneCura, je členem Asociace poskytovatelů sociálních služeb a její zařízení jsou držiteli ocenění Značky kvality a certifikátu Vážka České alzheimerovské společnosti.

 Další článek