Karlovarský a Ústecký kraj tématem Gurmánského týdne
Ve druhém letošním gurmánském týdnu jsme se věnovali Karlovarskému a Ústeckému kraji. Kdo měl chuť, mohl si objednat krajové speciality, jako svíčkovou s karlovarským knedlíkem nebo karlovarský guláš. Z polévek byla v nabídce kraslická liškajda a ke svačině lázeňské trojhránky nebo podmokelský kecaný koláč.
Tématu jsme se věnovali i při dopoledních společných aktivitách, vyprávěli jsme si, kdo byl v jakých lázních, jaký lázeňský pramen kdo ochutnal, komu karlovarský knedlík chutná a kdo ho nemusí. Vzpomínali jsme i na výbavu domácností. Téměř každý měl, dokonce i v našem SeniorCentru někdo stále má, několik kousků s tradičním cibulákovým vzorem.
Věděli jste, že cibulák nemá s cibulí nic společného? Dokonce v celém vzoru nenajdete jediné vyobrazení cibule. Tvar, který dal cibuláku jméno, je ve skutečnosti granátové jablíčko.