SeneCura SeniorCentrum Kolín

Tvoření dekorativních výrobků z papíru

Během roku jsme s našimi klientkami a klienty začali vyrábět papírové kuličky z krepového papíru, které jsme používali po celý rok na tvoření celoročních dekorací Domova.

Na podzimní Zahradní slavnost na téma „Potkali se u Kolína“ jsme právě využili tyto kuličky k výrobě květin v barvě bílé a modré, barvě města Kolína i SeneCury a v neposlední řadě v barvě  oblečení medvídků z této pohádky. Celá slavnost byla pojata v těchto barvách.

K podzimu patří tradičně pouštění draků a padání listí. Draky jsme vystříhali z bílého papíru a nalepili na okna u hlavního vchodu budovy. Další draky jsme vystříhali a slepili z různých barevných čtvrtek a pak je pověsili do aktivizační místnosti. Listy různých barev a tvarů jsme vystříhali z plsti, papírových čtvrtek a pěnové hmoty. Z nich jsme udělali závěsy, kterými jsme vyzdobili vstupní halu a aktivizační místnost.

Další významnou událostí byli Dušičky, jejichž výzdobu jsme pojali ve stylu závěsu do oken a dveří, kam jsme pověsili vystříhané černé čarodějnice s netopýry a bílé duchy různých tvarů a velikostí.

Vánoční výzdobu jsme udělali z vystříhaných bílých sněhových vloček různých tvarů a velikostí, které jsme opět zavěsili jako dekoraci na okna a dveře. Dále jsme vystříhali vánoční ozdoby z pěnové hmoty, a ty jsme pověsili na vánoční stromek na společenské místnosti na domácnostech. Stromeček jsme ještě ozdobili barevným papírovým řetězem, který klienti trpělivě slepovali z pracně nastříhaných barevných papírových proužků. Při práci si klienti zavzpomínali na dobu, kdy tyto papírové ozdoby a řetězy tvořili se svými dětmi nebo vnoučaty.

Tímto článkem bychom chtěli poděkovat všem našim klientkám a klientům, kteří se zapojují ve svém pokročilém věku, mnohdy i navzdory svému zdravotnímu stavu, do těchto aktivit, ať již aktivně nebo pasivně. Práci našich klientů ocenili nejen rodinní příslušníci, ale také ostatní návštěvníci našeho Domova.

Těšíme se s Vámi na další práci v příštím roce.

Předchozí článekDalší článek