SeneCura SeniorCentrum Kolín

SBOR ROZMARÝN – ohlédnutí za minulým rokem

Aktivní činnost pěveckého souboru Rozmarýn začala koncem února minulého roku po delší odmlce, kterou zapříčinila nemoc aktivizační pracovnice. Byli jsme velice mile překvapeni, že klienti opět přišli v hojném počtu, ale hlavně, že si pamatovali vše, co jsme již měli nazpíváno.

Scházíme se z různých domácností každý čtvrtek v přízemí na domácnosti  „U Zlaté Štiky“, kde máme vytvořeno klidné zázemí. Je to tak i příjemná příležitost vidět se i s přáteli z jiného patra.  Uvaříme si kávu. Nalijeme něco dobrého na ovlažení a zkouška může začít.

Na jaře nás navštívila redaktorka regionálního vysílání Českého rozhlasu a natáčela s námi rozhovor o vzniku a působení našeho tělesa. Následující víkend byl rozhovor odvysílán s velice pozitivním ohlasem posluchačů. Protože však ne všichni klienti si program mohli poslechnout, zaslala nám paní redaktorka odkaz a my si jej pak pustili na zkoušce Rozmarýnu.

Od května jsme se intenzivně připravovali na naše největší vystoupení v rámci Domova, při zahradní slavnosti. V mezidobí nás čekalo setkání při nejrůznějších akcích Domova – MDŽ, Máje, Kmochův Kolín- zde si někteří naši klienti zazpívali s dechovou hudbou Květovanka.

O prázdninách jsme se scházeli v zahradě, při různých aktivitách se naším Domovem stále line zpěv. V září pro nás nastal den D –Zahradní slavnost.  Letošní měla téma „Potkali se u Kolína“ a tak se vše, včetně výzdoby a oblečení, neslo v barvách našeho města a zároveň SeneCura – modrobílá.  Vystoupení obsahovalo dvě pásma a mělo ohromný úspěch u rodinných příslušníků a hostů slavnosti.  Zpěvačky a zpěváci byli odměněni velkým potleskem.

Naše zpívání se neslo i podzimem a čekalo nás zkoušení vánočních koled. Vyvrcholením bylo vystoupení na rozsvěcení vánočního stromku v domově.   Na pomoc nám přijel hrát saxofonista pan Vladislav Banasinský, který je častým hostem domova. A společným zpíváním koled nás podpořily Třídvoračky. Vystoupení mělo opět velký ohlas.

Nezbývá nám než poděkovat všem, kteří se na těchto akcích podílejí a podporují naši činnost. Vedení domova, kolegyním, pečovatelkám, kuchyni i úklidu, našim zpěvákům ze souboru.

Předchozí článekDalší článek