SeneCura SeniorCentrum Kolín

Ochutnávka šneků v SeniorCentru Kolín

Na podnět z naší centrály, že během aktuální šnečí sezóny bychom mohli udělat ochutnávku šneků, jsme obešly všechny naše klientky a klienty s nabídkou na šnečí degustaci. Rozhodně to byla efektivní aktivizace, protože reakce na tuto otázku se rozhodně nedají označit jako „vlažné“.

Někdo rezolutně odmítl a klepal si při tom na čelo, ovšem našlo se i patnáct labužníků, kteří se na šneka těšili. Jedna klientka dokonce nadšeně vzpomínala a vyprávěla, jak chodili v dětství s tatínkem koukat na šneky – na tu vybranou delikatesu – do výlohy pražského lahůdkářství „Lippert“. Další si zase vzpomněla, že to byl zajímavý přivýdělek, když na šneky chodili s košíky a pak je prodávali do výkupu. Jak se měřila velikost šnečích ulit a podle toho se určovala jejich výkupní cena.

Přečetli jsme si i recept na šneky od M.D. Rettigové, něco o historii konzumace šneků na našem území. A protože šnečí ochutnávka probíhala v rámci Gurmánského týdne Praha a Středočeský kraj, povídali jsme si i obecně o Praze a o Kolínské řepařské drážce.

Předchozí článekDalší článek